Vacature

Voedingsadviseur (vrijwilligersfunctie)

Heb jij een opleiding tot voedingsadviseur afgerond en wil jij graag jouw ervaring of affiniteit met eetproblematiek inzetten voor onze clienten? En ben je daarnaast integer, betrokken én in staat voedingsadvies te combineren met psyche? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Wat ga JIJ doen?
Als voedingsadviseur behoor je binnen Stichting JIJ tot het team Informatie, Advies en Steun. Jouw rol is het geven van 1-1 begeleiding aan huidige cliënten, die gedurende een periode extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van eten. Belangrijk hierbij is dat je in staat bent om advies op gebied van eten te combineren met de psyche (waarom is het lastig om te veranderen/hoe kan je je (denk)patronen veranderen, waardoor je ook je eetpatroon kan veranderen).

Als voedingsadviseur voer je gesprekken en rapporteer je via gespreksnoties naar de coördinator IAS. Samen monitoren jullie de voortgang en kijken jullie welke stappen iemand naar herstel kan maken. Jouw inzetbaarheid (aantal dagdelen en werkdagen) wordt in overleg vastgesteld.

Wat breng JIJ mee?

 • Je bent 18 jaar of ouder en hebt de intentie om voor langere periode (minimaal 1 jaar) aan ons verbonden te zijn.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met een eetstoornis (anorexia, boulimia, BED, NAO) en bent minimaal 1,5 jaar hersteld. Personen zonder ervaring met eetproblematiek, maar mét een hart voor onze doelgroep, zijn ook welkom te reageren.
 • Je bent opgeleid als voedingsadviseur en bent in staat voedingsadvies te combineren met psyche.
 • Je bent bij voorkeur 2 dagdelen per maand beschikbaar.
 • Je beschikt over goede sociale en schriftelijke vaardigheden.
 • Je bent bereid deel te nemen aan verplichte trainingsmodules, intervisies en overlegvormen.
 • Je bent betrouwbaar, integer en hebt respect voor de cliënt en zijn/haar privacy.
 • Je hebt een pro-actieve en open houding.
 • Je kennis hebt genomen van onze missie, doelstelling en kernwaarden en deze kunt onderschrijven.

Wat biedt Stichting JIJ? 

 • De kans om een bijdrage te leveren aan een goed doel.
 • Het opdoen van werkervaring binnen een fijn en enthousiast team van vrijwilligers.
 • Een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding (reiskosten tot 12 euro per dag).
 • Leuke maandelijkse borrels en vrijwilligersactiviteiten.

Wie is Stichting JIJ?
Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie en biedt ervaringsdeskundige ondersteuning aan iedereen die zelf of in zijn/haar omgeving te maken heeft met een eetprobleem of eetstoornis. Wij doen dit op een anonieme en kleinschalige manier in de vorm van het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies en het begeleiden van individuen en groepen. Ook organiseren wij op herstel gerichte activiteiten, workshops en trainingen vanuit ons inloophuis, het JIJ-huis, in Rotterdam.

Meer weten of solliciteren?
Stuur dan jouw cv en motivatie naar vacatures@www.stichting-jij.nl. Wij nemen dan contact met jou op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek. Ook voor vragen kun je terecht bij dit e-mailadres.

Voorafgaand aan indiensttreding wordt gevraagd om een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Wij kunnen deze gratis voor jou aanvragen voordat je bij ons start.

Deel deze vacature via:

Scroll naar boven