» JIJ voor jou

Jongerengroep

In de jongerengroep praat je over verschillende thema’s die te maken hebben met eetproblematiek, samen met andere jongeren. Samen met ervaringsdeskundige ondersteuners praat je over je eetprobleem en de invloed die dat op jouw leven heeft. Onze ervaring is dat er begripvol naar elkaar wordt geluisterd en er veel onderlinge herkenning en steun is. In jouw tempo kun je stapjes of stappen zetten richting herstel.

Over de jongerengroep

Eetproblematiek komt meer voor dan je denkt, vooral onder jongeren. Misschien worstel je zelf met eten en jouw zelfbeeld en sta je op een wachtlijst voor een behandeltraject. Of misschien weet je nog niet goed wat er speelt, maar besef je wel dat eten een probleem voor je is. Je bent niet alleen. Meld je aan voor onze jongerengroep en kom in contact met leeftijdsgenoten en ervaringsdeskundige ondersteuners die jou een luisterend oor bieden. Een ervaringsdeskundige is iemand die zelf een eetprobleem heeft gehad en dus goed begrijpt waar jij mee struggled. Samen praten jullie over verschillende thema’s die jullie zelf inbrengen en is er ruimte voor het delen van ervaringen. 

Om de sfeer binnen de groep veilig en prettig te houden is deze groep gesloten. Dat betekent dat het gaat om een vaste groep deelnemers en dat tussentijdse in- of uitstroom niet mogelijk is. Jij bepaalt of je iets wel of niet wilt uitproberen en waar je wel of niet over wilt praten.  

Stichting JIJ het JIJ-huis kamer

Voor jongeren van 14 tot en met 19 jaar die problemen ervaren rondom eten.  

Maximaal 5 jongeren en 2 tot 3 ervaringsdeskundigen.  

Scroll naar boven