Vacature

Groepsondersteuner (vrijwilligersfunctie)

Ben JIJ empathisch, proactief, een échte teamplayer én ben je in de laatste fase van herstel van jouw eetprobleem? Wil je graag leren hoe je jouw ervaring met herstel van eetproblematiek kunt inzetten? Word dan vrijwilliger bij Stichting JIJ! En word:

Groepsondersteuner (vrijwilligersfunctie)

Wie is Stichting Jij?

Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie en biedt ervaringsdeskundige ondersteuning aan iedereen die zelf of in zijn/haar omgeving te maken heeft met eetproblematiek. Wij doen dit op een anonieme en kleinschalige manier in de vorm van het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies en het ondersteunen van individuen en groepen. Ook organiseren wij op herstel gerichte activiteiten, workshops en trainingen vanuit ons inloophuis, het JIJ-huis, in Rotterdam. 

Wat ga JIJ doen?
Als groepsondersteuner ben je samen met de andere groepsondersteuners verantwoordelijk voor de organisatie en een goed verloop van bijeenkomsten van de groepsondersteuningen. Je bent aanwezig bij de bespreking voorafgaand aan de groepsbijeenkomsten, tijdens de bijeenkomst en gedurende de nabespreking. Daarnaast ondersteun je de groepsondersteuner bij de individuele (evaluatie)-gesprekken. Jouw taken bestaan uit het verzorgen van voortgangsrapportages, groepsverslagen, het bijhouden van de presentielijst en overige administratieve taken ter ondersteuning van de groepsondersteuner. Ook koppel je problemen en opvallende zaken terug aan de groepsondersteuners. Je zal daarnaast ondersteunerstaken oefenen onder de supervisie van de groepsondersteuners, om uiteindelijk als ervaringsdeskundige ondersteuning te geven vaan cliënten op basis van gelijkwaardigheid, herkenning en begrip.

Wat breng JIJ mee?

 • Je hebt ervaring met eetproblematiek (anorexia, boulimia, BED of NAO) en bent in de laatste fase* van herstel van jouw eetprobleem.
 • Het hebben van een specifieke opleidingsachtergrond (SPH, MWD, psychologie) is voor deze functie geen vereiste.
 • Je bent 18 jaar of ouder en hebt de intentie om voor langere periode (minimaal 1 jaar) aan ons verbonden te zijn.
 • Je bent 1x dagdeel per week of 1x in de twee weken beschikbaar (één dagdeel bestaat uit 3 uur).
 • Je bent bereid deel te nemen aan verplichte intervisie- en trainingsbijeenkomsten.
 • Je kennis hebt genomen van onze missie, doelstelling en kernwaarden en deze kunt onderschrijven.
 • Je beschikt over een groot empathisch vermogen en straalt openheid, warmte en toegankelijkheid uit; je hebt een proactieve werkhouding, bent een echte teamplayer en staat open voor het ontvangen van feedback; je bent geduldig, integer en hebt respect voor de privacy van cliënten.

Wat biedt Stichting JIJ?

 • De kans om een bijdrage te leveren aan een goed doel.
 • De mogelijkheid tot samenwerken in een betrokken en enthousiast team van vrijwilligers.
 • Een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding (reiskosten maximaal 12 euro per dag).
 • Leuke maandelijkse borrels en vrijwilligersactiviteiten.

Meer weten of solliciteren?
Reageren kan door je CV en (korte) motivatie te sturen naar vacatures@stichting-jij.nl. Ook voor vragen kun je bij dit e-mailadres terecht. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Wellicht zien we je binnenkort in ons JIJ-huis!

*De laatste fase van herstel betekent het volgende: ‘gezond en volwaardig eetpatroon, volgens een eetschema die nog niet volledig losgelaten kan worden (bijv niet spontaan uiteten gaan, geen koekje extra), mogelijk sprake van laag zelfbeeld, mogelijk zijn er nog eetstoornisgedachtes, maar handelt hier niet naar behalve dat eetschema niet volledig losgelaten kan worden of eetstoornisgedachten zijn overheersend en je handelt hier regelmatig naar, je hebt wel de wens om vrij te worden van het eetschema en voedingsmiddelen en durft af en toe controle los te laten. Je bent in ontwikkeling en bijna hersteld’. Belangrijk hierbij is dat de fase aansluit bij de voorwaarden om aan de slag te gaan binnen de functie.

Deel deze vacature via:

Scroll naar boven