Ons team

Stichting JIJ Annemieke Beijn

Annemieke Beijn

Coördinator JIJ-huis

Even voorstellen, ik ben Annemieke Beijn, ervaringsdeskundige en diëtiste. Sinds 2018 ben ik coördinator van het JIJ-huis. Vanaf het eerste moment dat ik met Stichting JIJ in contact kwam heb ik als thuiskomen ervaren. De goede sfeer die goed voelbaar is, het enthousiasme en passie van de vrijwilligers maakte dat ik hier heel graag deel van wilde uit maken. Zo ben ik begonnen als inloopondersteuner van het JIJ-huis en vervolgens ondersteuner van verschillende groepen.

Voor de buitenwereld leek het nog voor mijn herstel dat ik alles goed voor elkaar had maar van binnen ging het steeds slechter, vooral ook omdat ik nooit iets zei over wat er zich in mij speelde. Ik voelde faalangst en perfectionisme, ik voelde me vaak niet leuk genoeg en wrong me in bochten om het anderen naar de zin te maken.  Totdat het niet meer anders kon en ik wel hulp moest aanvaarden. Ik stelde mezelf vragen als; wie ben ik, wat wil ik en waar word ik gelukkig van? Het voelde als opnieuw beginnen en met veel vallen, opstaan, steun van hulpverleners, familie, vrienden en gelijkgestemden durfde ik het leven weer aan. Ik was er weer en mocht mezelf steeds meer laten zien.

Er was een periode waarin ik nooit had kunnen dromen, moeder te worden van mijn grootste trots Daan en Mats, getrouwd te zijn met een hele lieve man die me tijdens mijn herstel onvoorwaardelijk heeft gesteund.

Op dit moment ben ik dankbaar en voel ik me een gelukkig mens. Een mens die hoopt anderen het vertrouwen te geven dat genezing mogelijk is. Mijn missie binnen de functie als algemeen coördinator is om iemand voldoende veiligheid en hoop te geven om iedere keer weer een stapje richting genezing te durven zetten. Het is vaak een lange en moeizame weg maar met een steuntje in de rug heeft iedereen zoveel kracht in zich dat er voor iedereen een mooie toekomst ligt. Ik gun iedereen deze stap te zetten. Ik hoop dat je voelt dat JIJ altijd welkom bent  bij ons in het JIJ-huis!

Heel veel liefs en hopelijk tot snel.

Scroll naar boven