» Ons team

Sara Snel

Junior Groepsondersteuner

Wie ben JIJ in 5 trefwoorden?

Empathisch, zorgzaam, nauwkeurig, aanpassingsvermogen, creatief.

Wat doe je voor Stichting JIJ?

Stage, junior groepsondersteuner en waar mogelijk (nodig) individueel ondersteunen.

Wat is jouw motivatie om voor stichting JIJ aan de slag te gaan?

Ik ben een gedreven en empathisch persoon met een passie. Ik heb als doel om mijn kennis en ervaring als (junior) ondersteuner binnen Stichting JIJ te kunnen gebruiken om cliënten te mogen begeleiden en ondersteunen in hun proces. Ik heb mezelf er inmiddels van overtuigd dat ik met mijn sterke communicatieve vaardigheden, empathisch vermogen een waardevolle aanvulling kan zijn in de samenleving. En met deze overtuiging hoop ik dat ook te kunnen betekenen binnen Stichting JIJ.

Heb je ervaring met een eetprobleem en wil je hier iets over vertellen?

Heel kort gezegd: eenzaam, geïsoleerd, kwetsbaar en enorm gecontroleerd. Ik liet op een gegeven moment niets of niemand meer toe, ik sloot me mentaal helemaal af van de buitenwereld. Ik was te onzeker en mijn zelfbeeld was zo verpest door mijn eigen overtuigingen om waardoor ik niemand meer durfde te vertrouwen. Ik was heel restrictief met mijn eten en ik moest van mezelf enorm veel sporten, als het maar zwaar, lang en intensief was, dag in en dag uit. Afspraakjes met de vriendengroep kon ik niet goed meer maken alles moest om mijn sportsessies heen. Ik was heel erg ontkennend, lang gedaan alsof er niks aan de hand was en alles goed ging.

Toen ik door al het sporten vrijwel overal goed in bleek te zijn, groeide mijn zelfvertrouwen. Ik bouwde snel een eigen bedrijfje op waarin ik mensen leerde sporten, ik werd hu voorbeeld en kreeg dit vaak terug en hierdoor ging ik nog meer naar de identiteit leven die de mensen mijn gaven “Fit-girl/mom” of “powervrouw”. Samen met zo gezond mogelijk eten, om ook maar geen grammetje vet op mijn lijf te hebben. Dat ik mijn vrienden of sociale contacten minder zag vond ik destijds niet vreemd.

Toen ik helemaal verdween in het extreme sporten van 5 uur per dag en al mijn spieren heel gedefinieerd waren, kreeg ik niet meer zo vaak opmerkingen erover. Ook al was ik destijds extreem obsessief met sporten en eten, niemand had het door, niemand zag me meer en niemand hield me meer tegen. Ik was eenzaam, zelfs als ik aanwezig was bij sociale gelegenheden.

Wat is jouw belangrijkste herstel-tip?

Voor mij heeft het heel erg geholpen om vaak genoeg tegen mezelf te zeggen dat ik mijn KRACHTEN (als “powervrouw”) nu voor me moet gaan laten werken en niet tegen mezelf. Het dient mij nergens meer voor. Leef in vrijheid en leef met liefde, ik verdien het. Ik hoef niet meer hard te zijn voor mezelf.

Scroll naar boven