» JIJ voor jou

Vervolggroep

Onze vervolgroep richt zich op het zetten van verdere stappen richting herstel van eetproblematiek en persoonlijk herstel.  

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de fase van herstel waarin jij je bevindt. 

Over de vervolggroep

Samen met jou en de andere deelnemers bekijken we welke thema’s uit het programma bij jullie ondersteuningsbehoefte passen. Daarbij maken wij gebruik van een werkboek. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld(*1) : praten over emoties, oefenen om zelfbeeld en eigenwaarde te vergroten, het vasthouden van een gezond eetgedrag, het leren herkennen en ombuigen van negatieve gedachten, het herkennen en hanteren van je valkuilen en het steeds meer durven loslaten van eten als middel om met emoties en spanning om te gaan.  

Om de sfeer binnen de groep veilig en prettig te houden is deze groep gesloten. Dat betekent dat het gaat om een vaste groep deelnemers en dat tussentijdse in- of uitstroom niet mogelijk is. Je behoudt de volledige regie; jij bepaalt of je iets wel of niet wilt uitproberen en waar je wel of niet over wilt praten. Jij bepaalt zelf jouw eigen weg naar herstel.  

Stichting JIJ het JIJ-huis gespreksruimte 3

Voor mensen vanaf 18 jaar met eetproblematiek, die al eerder aan een groep van Stichting JIJ of elders aan een behandeling hebben deelgenomen en toe zijn aan een vervolgstap in herstel. 

Maximaal 7 deelnemers en 2 tot 3 ervaringsdeskundigen.

Scroll naar boven