» Ons team

Sanne van den Barselaar

Communicatiemedewerker PR

Hoe zou jij jezelf in vijf woorden omschrijven?  

Open, leergierig, serieus, aardig en zorgzaam 

Wat doe je voor Stichting JIJ?    

Ik ondersteun Stichting JIJ met Communicatiewerkzaamheden, waaronder PR. 

Wat is jouw motivatie geweest om voor Stichting JIJ aan de slag te gaan?   

Ik zocht een plek om vrijwilligerswerk te verrichten op het gebied van Communicatie en draag graag mijn steentje bij voor een Stichting die zulk mooi én vooral waardevol werk verricht.  

Ik vind het belangrijk dat eenieder die worstelt met mentale gezondheid, een plek heeft waar hij/zij/hen laagdrempelig steun en begrip kan vinden, zeker nu de GGZ zulke lange wachttijden kent. Stichting JIJ is zo’n plek en dat maakt mij een trotse vrijwilliger. 

Wat is het mooiste/beste/leukste wat jou is overkomen?   

De periode dat ik, na afronding van mijn studie, in Spanje ben beland. Ik ging er in eerste instantie heen om de taal te leren, maar vond er vervolgens een baan en was, voordat ik het doorhad, geëmigreerd. Ondanks dat het leven ook daar niet altijd over rozen ging, heb ik dit tot dusver als de gelukkigste periode uit mijn leven ervaren. Voor mij voelde het alsof alles klopte; ik was waar ik moest zijn, maakte mijn dromen waar en groeide ontzettend op persoonlijk vlak. En dat alles onder de Spaanse zon! Een periode uit mijn leven die ik nooit meer zal vergeten. 

Welke boodschap wil je anderen graag meegeven?   

Hoe moeilijk of moeizaam het leven soms ook kan voelen, hoe vast je ook bent gelopen, take it day by day. Probeer jezelf niet op te jagen, maar wees daarentegen mild en lief voor jezelf. Iedere dag is er weer één en het kan zomaar een goede dag zijn. Veroordeel jezelf niet, maar geef je gevoelens de ruimte. Vraag om hulp wanneer je voelt dat je dit nodig hebt. Of dit nu bij vrienden is, onbekenden of instanties, waar jij je op dat moment het beste bij voelt. Als je dit lastig vindt, probeer jezelf hier dan in te trainen. Hulp vragen betekent voor jezelf zorgen. Het betekent dat je krachtig bent, ook al voelt dat misschien niet altijd zo. 

Scroll naar boven