» Ons team

Romy de Ruiter

Communicatie-adviseur en Medewerker Tiktok

Hoe zou jij jezelf in 5 woorden omschrijven?

Ik zou mezelf omschrijven als een spontane, creatieve, zorgzame, krachtige en verantwoordelijke dame. Mensen die mij kennen zouden mij denk ik ook zo omschrijven. Ik zorg graag voor anderen en dit doe ik op een spontane en creatieve manier. Daarnaast vind ik mezelf krachtig en verantwoordelijk in de taken die ik binnen Stichting JIJ heb.

Wat doe je voor Stichting JIJ?

Ik ben inloopbegeleidster, planner voor het Informatie-, Advies- en Steunpunt en voornamelijk communicatiemedewerker binnen het Communicatie team van Stichting JIJ. Samen met mijn collega zorg ik ervoor dat alle berichten over het JIJ-Huis op onze social media kanalen terecht komt. Stichting JIJ heeft Instagram, YouTube, Facebook, LinkedIn en Twitter en op al deze kanalen wordt regelmatig gepost dus neem snel een kijkje.

Wat is jouw motivatie geweest voor Stichting JIJ te starten?

Ik ben bij Stichting JIJ aan de slag gegaan omdat ik ontzettend veel over mezelf heb geleerd in de periode dat ik ben hersteld van mijn eetstoornis(sen). Ik heb boulimia, NAO, anorexia en BED (in deze volgorde) gehad. Dat heeft mij voornamelijk geleerd dat als je het onderliggende aan de eetstoornis niet aanpakt, je altijd last zal blijven houden van klachten die daar aan gerelateerd zijn. Als je de oorzaak van de pijn niet aanpakt maar steeds “pijnstillers” gebruikt, dan blijft de pijn terugkomen. Mijn motivatie was daarom om na mijn behandeling verder te kijken dan alleen naar de diagnose eetstoornis (welke dan ook) en juist te kijken… wat zit erachter? Waarom gebruik JIJ eten als controle middel? Welk gevoel probeer je daarmee te onderdrukken?

Wat is het mooiste/beste/leukste wat jou is overkomen?

Het beste wat mij ooit is overkomen is toch wel herstel. Ik ben heel dankbaar dat ik heb mogen herstellen want nog steeds overlijden te veel mensen aan (de gevolgen van) een eetstoornis. Dat ik daarnaast de levenslessen die ik tijdens herstel heb mogen leren door mag geven als ervaringsdeskundige, vind ik zo enorm waardevol. Ik zie mensen wekelijks uit het dal van de eetstoornis klimmen en dan ben ik zo trots.

Welke boodschap wil je anderen graag meegeven?

Ik zou graag aan anderen willen meegeven dat het echt helemaal oké is om jezelf te zijn. Als ik zie hoeveel jongens en meiden niet zichzelf durven te zijn dan doet dat me echt enorm veel verdriet. Zelf heb ik er ook af en toe nog moeite mee maar ik probeer steeds vaker trots op mezelf te zijn. Als je jezelf kan en mag zijn dan ben je echt de mooiste versie van jezelf. Het gaat niet om het getal op weegschaal of wat je ziet in de spiegel.., wat van binnen zit, dat is wat echt telt.

Scroll naar boven