Ons team

Petra Derlagen

Ervaringsdeskundige team IAS en Ervaringsdeskundige chat & telefonisch spreekuur

Hoe zou jij jezelf in vijf woorden omschrijven?

Leergiering, enthousiast, empatisch, humoristisch en zorgzaam.

Wat doe je voor Stichting JIJ?

De chat.

Wat is jouw motivatie geweest om voor Stichting JIJ aan de slag te gaan?

Door de manier waarop ik tijdens mijn eetstoornis ben geholpen heb ik sterk het gevoel gekregen dat ik iets wil doen voor mensen met een eetstoornis. Ik wil heel graag mensen helpen in het proces wat ze doormaken. Niet alleen wil ik dat bij Stichting JIJ doen maar ook bij Novarum, hiervoor heb ik me aangesloten bij de cliëntenraad van Arkin. Ik ben ook de opleiding HBO Toegepaste Psychologie gaan doen en wil uiteindelijk als ervaringsdeskundige aan het werk gaan.

Wat is het mooiste/beste/leukste wat jou is overkomen?

Dat is niet in één iets samen te vatten denk ik. Er zijn meerdere momenten in mijn leven geweest waar ik mooie en dierbare herinneringen aan heb. Maar ook de diepe dalen hebben een functie gehad. Zonder die diepe dalen waardeer je niet altijd de mooie dingen in het leven. In een notendop kan ik zeggen dat het mijn relatie is met Maaike, het kopen van ons huis samen, ons trouwfeest en onze kat James. Maar ook oud en nieuw vieren in Londen was een super ervaring.

Welke boodschap wil je anderen graag meegeven?

Als je een doel hebt ga er dan ook voor. Denk niet “dat komt later wel” of “dat gaat me toch nooit lukken”. Alles beter dan “had ik toen maar…..”. Volg je hart en heb vertrouwen in je eigen kunnen, want vaak kun je net dat beetje meer als je zelf had bedacht!!

Scroll naar boven