» Ons team

Madelinde van der Jagt

Junior (aspirant) groepsondersteuner

Hoe zou jij jezelf in vijf woorden omschrijven?  

Vriendelijk, creatief, nieuwsgierig, gevoelig, dierenvriend.  

Wat doe je voor Stichting JIJ? 

Mijn doel is om (aspirant) groepsondersteuner te worden bij een van de groepsondersteuning van Stichting JIJ. Op dit moment ben ik nog bezig met de cursussen en scholing hiervoor. Ook ben ik lid van het JIJ-huis.  

Wat is jouw motivatie geweest om voor Stichting JIJ aan de slag te gaan?   

Na een lange periode van ziekte was ik op zoek naar leuk vrijwilligerswerk waarbij ik wat kan betekenen voor de ander. Zelf heb ik het JIJ-huis altijd ervaren als een hele prettige, huiselijke plek waar iedereen welkom is. Het leek me erg waardevol om hieraan bij te kunnen dragen. Ook vind ik het leuk om wat nieuws te leren.  

Wat is het mooiste/beste/leukste wat jou is overkomen?   

Er zijn heel veel momenten geweest in mijn leven waar ik dankbaar voor ben. Eentje die eruit springt, is mijn soloreis naar Indonesië. Het was zó buiten mijn comfortzone om alleen op reis te gaan, het was echt een sprong in het diepe. Maar het was een fantastische ervaring! 

Welke boodschap wil je anderen graag meegeven? 

Ik zou graag aan anderen willen meegeven hoe bijzonder, ingewikkeld, mooi en belangrijk je lichaam is en werkt. Je waardeert je gezondheid pas als het mis gaat, en dat is zonde. Na mijn eetstoornis kreeg ik kanker en ineens dacht ik: wat ontzettend stom, dat ik mijn lijf zo heb tegengewerkt, terwijl het alles voor me doet! Als het je lukt, wees dan dankbaar voor wat jouw lichaam je allemaal geeft en brengt. Jij & je lijf zijn een team! Samen kunnen we dansen, mooie reizen maken, keihard (valse) karaoke zingen, puppy’s kroelen, van een strandwandeling genieten en nog zo veel meer! 

Scroll naar boven