Landelijk netwerk ZIEN tekent samenwerkingsovereenkomst

De leden van ZIEN, wat staat voor ‘Zelfregie Initiatieven Eetstoornissen Netwerk’ hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het landelijke netwerk omvat maatschappelijke initiatieven die laagdrempelige ondersteuning bieden aan mensen met een eetstoornis en hun naasten, gedurende alle stadia van ziekte en herstel. 

De samenwerking, voorheen bekend onder de naam InterEsse, wordt voortgezet onder een nieuwe naam en met een samenwerkingsovereenkomst.

 ZIEN bestaat uit de volgende leden:  

Ook patiëntenvereniging WEET is actief betrokken bij ZIEN.

ZIEN-leden bieden activiteiten aan op basis van kwalitatieve ervaringsdeskundigheid. De activiteiten zijn toegankelijk voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Hier vinden zij een plek voor informatie, steun, begrip, support en belangenbehartiging, in alle fasen van ziekte en herstel.

Daarnaast zetten ZIEN-leden zich actief in voor het gezamenlijk uitdragen van kwalitatieve ervaringsdeskundigheid en kennisuitwisseling in het eetstoornissen werkveld. Bovendien agenderen ze de meerwaarde van de inzet van ervaringsdeskundigheid bij de politiek, beleidsmakers en ketenpartners.

Landelijk netwerk ZIEN tekent samenwerkingsovereenkomst 2024

Deel dit nieuwsbericht via:

Gerelateerde nieuwsberichten

Scroll naar boven