Ervaringsdeskundige stagiaires

Stichting JIJ zoekt per direct:

Ervaringsdeskundige stagiaires

Wij zijn op zoek naar enthousiaste stagiaires met ervaring op het gebied van eetproblematiek. Zowel meiden als jongens zijn per direct welkom om ons team te komen versterken!

Wie is Stichting JIJ?

Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie die zich vanuit ervaringsdeskundigheid inzet voor mensen met eetproblematiek en hun naasten. Meer informatie kun je vinden op onze website.

Wat ga JIJ doen?

Als stagiaire bij Stichting JIJ is geen dag hetzelfde! Gedurende het jaar volg je (verplichte) trainingen, neem je deel aan intervisie en ben je aanwezig bij overleggen met je collega’s en de stagecoördinator. Ook krijg je volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als ervaringsdeskundige.

De taken worden altijd van tevoren met jou (en jouw studie) afgestemd en bestaan o.a. uit:

• Het bedenken en organiseren van activiteiten, workshops en/of trainingen in het JIJ-huis.
  • Het geven van een workshop en/of training in het JIJ-huis.
  • De mogelijkheid de inloop en kookactiviteit te verzorgen.
  • De mogelijkheid om als groepsondersteuner een van onze zelfhulpgroepen te begeleiden.
  • Het beheren van het JIJ-huis e-mailaccount.
  • Het inwerken van Inloopondersteuners.
  • Het voorbereiden en organiseren van teamuitjes, de open dag en de donateursdag.
  • Het schoonhouden van het JIJ-huis.

Verder krijg je de kans om de clienttevredenheid in kaart te brengen en kun je achter de schermen ervaring opdoen bij ons Informatie-, Advies- en Steunpunt (IAS-punt).

Wat breng JIJ mee?

• Je bent hersteld van je eetprobleem (AN, BN, BED, NAO) en minimaal 1,5 jaar stabiel.
  • Je volgt een agogische opleiding of een opleiding tot geestelijk verzorger, raadswerker, coach/consulent, persoonlijk begeleider, activiteitenbegeleider of ervaringswerker.
  • Je bent gedurende één schooljaar tenminste 16-24 uur per week inzetbaar. Het is wenselijk dat je na afronding van je stage als vrijwilliger (deels) inzetbaar blijft.
  • Je bent minimaal 18 jaar en bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Rotterdam.
  • Je bent een betrokken, zelfstandig en gemotiveerd persoon en een teamplayer.
  • Je wil graag leren om je ervaring op een goede wijze in te zetten en neemt deel aan overlegvormen, (verplichte) trainingsmodules en intervisie.
  • Je hebt kennisgenomen en onderschrijft de missie, visie doelstellingen en kernwaarden van Stichting JIJ.
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Voordat je bij ons start kunnen wij deze gratis voor jou aanvragen.

Wat biedt Stichting JIJ?

• De kans om een bijdrage te leveren aan een goed doel.
  • Het opdoen van werkervaring binnen een fijn en enthousiast team van vrijwilligers.
  • Een stagevergoeding (deze is afhankelijk van het aantal uren dat je stage bij ons loopt) en een reiskostenvergoeding tot max €12,50 per dag.
  • Leuke maandelijkse borrels en vrijwilligersactiviteiten.

Kortom, ben JIJ diegene die we zoeken? Twijfel dan niet en reageer. Dit kan door je CV en motivatie te sturen naar vacatures@stichting-jij.nl. Ook voor vragen kun je bij dit e-mailadres terecht. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je op andere manier bijdragen aan onze Stichting? Kijk dan naar onze overige vacatures.

Deel deze vacature via:

Scroll naar boven