» Ons team

Ella Termaat

Activiteitenondersteuner JIJ-huis

Hoe zou jij jezelf in 5 woorden omschrijven?

Nieuwsgierig, Ontdekker, Dromer, Creatief & Gevoelig.

Wat doe je voor Stichting JIJ?

Ik geef workshops waarmee iedereen in een paar lessen een interieur kan ontwerpen. Hierbij kijk ik naar het begrip thuis. Wat is een thuis voor jou? Een thuis is vaak een spiegel van ons gedrag en onze patronen. Door te onderzoeken wie je bent en hoe je je thuis kunt voelen kun je deze spiegel gebruiken. Zo leer je om je niet alleen thuis te laten voelen in je huis, maar ook in jezelf. 

Wat is jouw motivatie geweest om voor stichting JIJ aan de slag te gaan?

Ik ben opgeleid als interieurarchitect, een vak wat gaat over de ruimtes om ons heen. Zelf ben ik in herstel van een langdurige eetstoornis. In mijn ervaring gaat herstel over naar binnen kijken, naar de ruimtes binnenin onszelf. Mijn wens is om deze twee te combineren en zo een bijdragen te kunnen leveren voor mensen die bij stichting JIJ aankloppen. 

Wat is het mooiste /leukste/beste wat jou is overkomen?

Herstel! Ik heb zelf mogen ervaren wat betrokken hulpverleners en een veilige plek kunnen bieden in het herstellen van een eetstoornis. Ik heb mogen ervaren wat het oplevert om naar binnen te kijken, en hoe je daarna weer naar buiten kan kijken door een nieuwe bril. Ik ben zelf eeuwig dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en ik zou het een eer vinden om anderen te laten inspireren door mijn eigen ervaringen. 

Welke boodschap wil je andere graag meegeven?

De clichés zijn waar, ‘Home is where the heart is’! Thuis voelen in jezelf is het allerbelangrijkste. 

Scroll naar boven